Indlæg
Titel:Moore Stephens A/S holder styr på dokumenterne online med NemWeb
Kategori:
Oprettet:04/19/2007
Forfatter:Lars Hendriksen

NemWeb har gjort dokumenterne online hos AP Statsautoriserede Revisorer

Det københavnske revisionsfirma AP Statsautoriserede Revisorer har fået en lang række forretningsmæssige fordele ved at indføre NemWeb.

Når medarbejderne i revisionsfirmaet AP tidligere skulle finde et dokument, var de afhængige af en månedtlig fremsendt CD, som indebar høj fremstillingspris/forsendelsestid og som jo ikke altid var uptodate. Men det er slut nu! Sidste år indførte AP dokumenthåndteringssystemet NemWeb, der baserer sig på Lotus Notes/Domino fra IBM og installationen af systemet tog kun en halv dag.

Partner i AP og fagligt ansvarlig for hele AP & Moore Stephens i Danmark, Brian Rasmussen, siger:
”Vore 400 revisorer har med systemets fritekstsøgning på nettet fået utrolig let adgang til alle dokumenter på en meget brugervenlig måde. Systemet har givet os det vi ønskede med online vidensdeling, for alle revisorer er nu opdaterede sekundet efter at et dokument er frigivet; og får tilmed besked via RSS i deres nyhedslæser.”
Brian udtaler i øvrigt: ”Jeg lægger selv data ind i systemet, og medarbejderne i AP har ikke været på kursus i NemWeb. Det var ganske enkelt ikke nødvendigt, da systemet er så intuitivt og brugervenligt, at de allerede fra dag éet kunne anvende systemet til søgning og opdatering.”

Forretningsmæssige fordele
AP har, udover at få et system der sparer masser af tid, fået en stribe andre forretningsmæssige fordele. Som en meget vigtig ting fremhæver Brian Rasmussen, at man kan se hvornår et dokument sidst er blevet opdateret. Det gælder især i forhold til skattespørgsmål, fordi skattelovgivningen udvikler sig meget dynamisk hele tiden.
AP Statsautoriserede Revisorer har udviklet en række skatteprodukter eksempelvis ”Skattefri Omstrukturering”, som anvendes rigtig meget. Tidligere kunne dokumentet være op til flere måneder gammelt, men nu ligger nyeste version på nettet (passwordbeskyttet) og kan downloades på sekunder.

”Vi har fået et værktøj til at give vore kunder den sidste nye viden, og samtidig kan kunderne nu hurtigt få den samme service ligegyldigt hvilken af vore medarbejdere, de taler med”, fastslår Brian Rasmussen.

Let at opdatere
AP Statsautoriserede Revisorer har fået et sikkert system baseret på kendt IBM-teknologi, men hovedargumentet for valget af NemWeb var specialt, at systemet er så let at opdatere.

”Når medarbejderne laver forbehold og supplerende oplysninger, er det vigtigt for dem at vide, at det materiale, der ligger i systemet er opdateret. Samtidig kan de se, hvordan de skal gøre efter den nye revisionspåtegning, og hvordan det skal formuleres. Det har jeg fået virkelig positiv respons på fra kollegerne” forklarer Brian Rasmussen.

Offline-version
Medarbejderne har adgang til systemet ligegyldigt hvor i verden, de befinder sig, hvis der er en internet-forbindelse til rådighed. Men systemet kan også bruges offline, altså uden at man er på nettet.
”Et af de steder, hvor vi så behovet for offline adgang er, når en medarbejder går til eksamen for at blive statsautoriseret revisor, og der har de studerende taget systemet til sig, og haft stor gavn af det!” pointerer Brian Rasmussen.

En anden fordel ved NemWeb er, at systemet har indbygget statistik, så det er muligt at følge, hvor meget det anvendes, hvor mange data der hentes og på hvilket tidspunkt på dagen.
”Det giver mig en rigtig god mulighed for, når jeg skal fremlægge nogle ønsker til investeringer i systemet for bestyrelsen, at jeg kan dokumentere, hvor meget systemet bliver anvendt, siger Brian Rasmussen.

En tilfreds bruger
Brian Rasmussen er meget tilfreds med samarbejdet med NemWeb:
”Vi har hele tiden haft et meget fleksibelt og smidigt samarbejde med NemWeb. De har gennem hele forløbet givet os en topprofessionel rådgivning og support! Vi har forstand på revision, men hvis vi ikke kombinerer det med en solid brug af de sidste nye informationsteknologier, kan vi ikke formidle vores viden optimalt, og det er ret essentielt at kunne i vores branche!” slutter Brian Rasmussen.

Om AP
AP Statsautoriserede Revisorer er et mellemstort revisionsfirma med 150 medarbejdere og en omsætning på cirka 270 millioner kroner om året.
Virksomheden har kontorer i København, Køge og Århus.Diskussions forløb

04/19/2007Moore Stephens A/S holder styr på dokumenterne online med NemWeb (Lars Hendriksen)
Notesnet.dk - Rustenborgvej 7a - 2800 Kgs. Lyngby - info at notesnet.dk